Wednesday, January 2, 2013

review baju bertandang- sewa dari Pn Rai


olla readers,
untuk baju bertandang, memandangkan bajet yang yg kian ciput, target saya, saya nak carik yang semurah mungkin. saya memang nak pakai dress untuk majlis bertandang, mak mertua cuma cakap theme coklat...
baik.... saya akan menurut perintah.
so saya aim nak warna champange. saya survey survey butik pengantin.... erf... kalau nak yang cantik.... harga memang boleh tahan... sewa antara rm 600 hingga rm 900... gulp.... dahla bila try susah nak dpt ukuran untuk saya yang berketinggian 150cm ni... dahla rendang..... hip besar pulak tu.... nooo....... selalu kecewa je    bila pegi butik pengantin... kalau butik yang up sikit, boleh mencecah rm 1500 hokey...... baikla buat baju terus kat rico kan...
so, saya survey survey blogger yang nak sewakan baju....... carik org yang tinggi lebih kurang saya...
alhamdulillah ... hihi... dpt jugak... sape lagi kalau bukan femes b2b blogger, puan rai.
terus email beliau......
lepas tu terus set date, ke rumah beliau. bile try terus je sewa..... uweeeeeee
lagi murah dari sewa butik... nak tau harga,?? sile email beliau....

best sgt deal dgn rai...senang jer.... bile try baju rai, memang masuk dgn badan saya. i knew it... badan rai lebih kurang saya.....(tapi rai lagi slim kot, hihi) bahu semua masuk... so... org org kecil molek bahu 14inch sila pegi cuba ye...
rai pon terkejut ada org badan sama...

boleh ke link blog rai di sini dan di sini

owh... baju rai ni yang buat rico rinaldi juga...
lengkap la baju saya... dari bertunang, nikah n bertandang semua baju dari rico....
rico siap cakap, selamat lagi baju ni rupanya,...... hahha (saya ada bawak baju ni gi butik rico, sebab nak carik matching veil, tapi last last, saya pakai balik veil nikah....recycle...)

ok, enough la dgn bebelan saya ni... mari layan gambar
minta maaf, saya dah try banyak kali edit gambar tapi gagal. so saya upload saja gambar senget ni. kalau nak tgk save n rotate la ye. sorry sgt sgt...








untuk baju lelaki pulak, saya pon sewa tempat yang sama dengan rai, azika collection.
Hihi, ramai yang puji husband nampak lebih segak dalam baju ni dari baju bersanding belah saya....
nak wat camne... bajet dah out, and susah pulah nak dpt songket hijau, maka terpaksa la beli kain dan hantar jait tempat bajet saja.... jadi takleh la expect hasil jahitan yang marveles.baju ala blazer kat luar

pendapat saya, kalau ada  baju ala blazer kat luar memang nampak segak dari tak pakai blazer, boleh compare gambar baju husband saya mase sanding die tempat perempuan dengan masa bertandang

akhir sekali, terima kasih sekali lagi pada Rai, atas service yang best dan sudi menyewakan baju dekat saya. Thanks Rai!!!! tak tau nak buat camne kalau tak dpt sewa baju dari u.

6 comments:

eddany said...

Nice dress!! suka kaler ni... tapi nape senget pix ni dear..terteleng kepala WE nak tgk tau hehehe

lady syaliz said...

sorry... dah try nak edit byk kali tapi fail.... dah lama simpan entry ni, so, publish je la dari delete... hihih

Rai said...

wah tq aishah buat entry pasal baju i. nway u look so pretttttty in the dress! glad baju husband u pon dari azika. barulah santek! hehe. do u mind if i take 1 of ur pic here n put in my blog entry plis? sbb santek sgt. hehe

orked violet said...

aaa...drooLing!!

u r beautiful, ur taste mmg xpenah faiL! =)

cantik sangat! aaa.. kagom! nk pengsan! sbb cantek sangat ps2 pening sket. mcm WE cakap tu. hehehehe

lady syaliz said...

rai-ambil la, your dress yg cantik sgt, ramai ouji your dress... hihi... sorry tak dpt jumpe mase husband return baju, sebab dah start keje masa tu.

orked- thank you... sebenarnye dress tu yg cantik... cdt to rico and rai yg sudi sewakan dress

Sumayyah Nadhirah said...

i admire jugak dress sis rai tu..tp syg wane tema wane biruuuuu.......pstt sis u buat sewa x baju cantek gojes u yg mcm peplum tu? heheheh tq