Monday, January 21, 2013

busana nikah pengantin lelaki


Macam biasa, groom to be bukannya kisah sangat pasal persiapan kawen ni
B2B biasanya yang pecah kepala fikirkan setiap details
takpe.... sejukkan hati... yang penting kebanyakkan belanja, mereka yang keluarkan you alls (ayat nak pujuk hati geram, hihi)


Untuk hiasan songkok, Kebanyakkan pengantin akan pilih bulan bintang,
termasukla saya...
mana nak dapat?????
bersepah sepah ok, jalan TAR, PKNS shah alam...
senang je... nak dpt...
Saya beli kat PKNS shah alam.
RM 10 ke RM 15... murah jer,
Kalau boleh letakla pemanis di songkok, kalau tak, nampak plain sgt (pendapat saya la...)

Tapi sekarang baru saya terpikir, kenapala saya tak beli yang kerongsang segi 4
sebab kalau bulan bintang ni biasa sangat... bila saya cakap pada ibu, ibu cakap bulan bintangla cantik


Cantik kan? suka la style mcm ni


           bulat pon ok jugak 

husband irene pulak pakai style macam ni...

owh, saya amat suka sampin husband irene, corak kain pelekat kotak kotak hitam,
nampak masuk pulak dengan songkok hitam tu... barula kontra dengan baju putih, ye tak???

untuk orang johor pulak, vulu vulu ayam tak tinggal ok.




Butang baju melayu pun jangan lupa... igtkan pasangan anda awal awal sebelum terlambat.

checklist busana pengantin lelaki di hari nikah

-baju melayu (saya rasa kaum adam amat sexy berbaju melayu... faint...)
-songkok
-brooch di songkok
-butang baju melayu
-samping
-inner baju melayu (singlet or white t-shirt, tanak tampak t**ts plz)
-stoking (tolong check mereka ada sediakan yang baru, or else insiden stoking masam or stoking berlubang boleh terjadi)
-sapu tangan (untuk kesat peluh nervous mereka)
-pen (tanak pen kilometrico, tak cantik la kat gambar nanti)
-Kasut

semoga pasangan anda tambil bergaya persis putera kayangan , barula padan dengan pengantin perempuan yang ayu jelita (ehem, anda la tu....)

3 comments:

cik mah said...

checklist yg bgus2....kn tulis ni...

orked violet @ SYA said...

Dear.. Sya xpenah t'pk pon. bz meng-set up diri sndr. hohoho. xtaw Lak groom pon ade checklist.

thanks a lot dear. nih kLw Sya tnjuk checklist nih kt Aiman (tunang) kompem die terharu nih! hehehehe

lady syaliz said...

iye... kite selalu sibuk pasal diri sendiri jer, i buat checklist ni pun last minute. tapi kene jugak igtkan dieorg....