Tuesday, December 4, 2012

review pelamin nikah by bridal sanctuary

olla readers tercinta.... hihi, lama kan saya tak berceloteh
baru baru ni saya sibuk pilih gambar nikah untuk dicuci,
suka sgt bile tgk gambar nikah... hati rasa bunga bunga... =)

ok, kali ni silalah menjamu mata dengan gambar gambar pelamin saya

Gambar keseluruhan pelamin mini nikah saya- tapi seyesly besar, tak padan dengan nama mini

untuk pelamin, saya request untuk 2 bahagian

bahagian satu- bantal, khas untuk saya duduk semasa upacara akad nikah
i lebih selesa duduk lebih kurang sama level dengan pak imam dan pengantin lelaki,
 saya rasa agak kurang sopan tiba tiba pengantin perempuan duduk tertenggek di kerusi yang level tinggi berbanding tok kadi dan tetamu yang lebih tua


bahagian dua, kerusi untuk upacara sarung cincin dan bergambar.
saya dapat idea ni lepas tgk pelamin anak datuk seri anwar ibrahim, di mana masa upacara akad nikah pengantin duduk di bawah,

dan pasangan mempelai berpindah ke kerusi yang tinggi untuk upacara sarung cincin
Saya rasa lebih selesa untuk sarung cincin kalau duduk di kerusi,
senang nak control jarak bila nak tunduk salam dan sebagainya



 pengantin yang tak control, selamba je gelak besar




Detailings pelamin.......................
 hiasan bunga bunga sakura....


 payung lacy lacy... feeling romantic

sengaja saya selitkan kereta kuning vintage yang saya beli di mangalore




Ramai sedara saya yang bagi comment positive dengan rekaan pelamin ni . =)
saya sendiri puas hati bila tgk di gambar, 
tapi, rumah saya takde aircond, memang macam nak pengsan tahan panas masa duduk atas pelamin
muka senyum hanyala lakonan padahal tgh control pernafasan supaya bertenang dengan kepanasan yang melampau

saya request warna pastel, romantic
bridal sanctuary juga ada masukkan element polka dot

dari segi sevice bridal sanctuary memang terbaik.
sanggup datang ke rumah.
ada beberapa sesi perbincangan- sesi pertama hanyalah di kedai mamak, tgk quotation dan getting to know each other
sesi kedua syed and karl dtg rumah, (selepas 6 bulan), untuk reconfirm balik, n saya bentangkan idea saya
sesi 3 mereka dtg dengan sketch pelamin
datang on time. pandai sangat dieorg ambil hati saya dan ibu. Walaupun kami ni bukanla org atasan, tinggal di kampung saja.
Pasang pelamin pun satu malam dah siap =)

Masa saya mula mula hire bridal sanctuary, mereka belum lagi femes mcm sekarang, masa tu baru femes di blog, belum lagi di magazine
Sekarang hasil mereka makin meletup.
Tapi bagus jugak saya kenal mereka masa belum femes, harga masa tu mungkin lagi murah kot.

ini link bridal sanctuary.

10 comments:

FY said...

cantik sgt dear..mmg nampak romantic dan pastel-ish..

lady syaliz said...

thank you =

Renee Meow said...

cantik sgt22...agree ngan farah, very romantic... kudos Bridal Sanctuary..! :D

eddany said...

hi...
aloolooo WE suka lah mini pelamin u ols... love it!!! chantekkk

Pink Lavender said...

sgt cantekla dear....

makneng follow sini
jemput follow makneng...

Anonymous said...

slm..bole pm x price die..nice sgt... ke myza.amirza@gmail.com. TQ =)

shadaziz said...

Assalam.. boleh pm price.. thanks:) shad_oasis@yahoo.co.uk

Nurul Asyiqin said...

hi you..bole x share price die..sangat2 cantik..pm me cuby_qo@yahoo.com

Nurul Asyiqin said...

hi you..sangat cantik..bole tak share price die dengan i?pm cuby_qo@yahoo.com/cubyqo@gmai.com

Ixora Azura said...

Its a huge honor for us to do yr pelamin..glad that u love it!!

And yes..we're so proud with our customer's satisfaction..besides, its our priority..

Thank u so much!!