Monday, December 17, 2012

edisi terjah kedai utk deco


olla readers,

kali ni saya nak share kedai kedai yang boleh anda jengok jengok kalau berhasrat nak beli barang deco yg kiut kiut
Saya memang suka pegi kedai kedai macam ni, tapi beli je lebih... lepas tu kerana saya tak kreatif maka takde la sgt hasil tangan yang menarik
saya percaya untuk anda anda para pengantin yg semangat naak DIY, mesti dpt hasilkan deco yang cantik cantik.

Saya share tempat yang saya tahu je la eh.

1) Material
locations- empire, OU,
saya dapat tau kedai ni dari blogger jugak
semangat saya ke sana nak dapatkan blok blok kayu comel ni
ade besi, ada kayu, ada jugak felt.
kayu punya harga antara rm 1 - rm1.5 kot (sorry tak berapa igt)
Saya beli nama saya dan huband, mase tu huruf A dan I dah habes, husband being so creative boleh suggest supaya beli V and terbalikkan , so die jadi lebih kurang huruf A
untuk I pulak kiteorg ganti dgn no 1. ngehehe


card ni pun saya beli di material, takde manenyer tulisan saya se creative ini, (tulisan saya same jer dari darjah 5, hahah buruk gile)

lepas tu saya beli frame border kertas ni jugak, (sebenarnya boleh je DIY, tapi haku kan pemalas)


price wise, hurm.... i would say, antara sederhana ke mahal....

2) typo
i perasan ramai org dpt barang barang vintage kat sini.
kedai ni memang banyak barang mengarut yang comel
dan yang paling femes, blok blok kayu ni.
pada saya harga die murah, sekarang tgh sales, boleh dapat dgn harga rm 10 satu.
sila serbu cepat!!!!!!
banyak jugak barang barang comel lain, and gambar canvas yang stylo, sila korek setiap sudut kedai
Saya beli blok kayu and guest book untuk majlis adik ipar taun depan (semangat je aku ni nak volunteer incharge guest book and photobooth
tatau la jadi ke tak, harap harap tak semangat hangat hangat chicken shit, hahaha.

3)Miss T
locations mid vally, pavilion
kat sini ade alphabet yang dibuat dari kain.
tak sure la harga die rm 15 ke 25 satu.
tapi..... kedai die macam mahal jer. saya tak beli pun kat kedai ni, tapi sape sape ade duit boleh pegi sini

4) SnJ
locations: OU, mid valley
saya ada beli jam yang cantik kat sini
harga rm 50. Kat sini pun ade banyak bende bende vintage ala ala typo.
pricewise, ade barang murah, ada barang mahal

selain tu boleh jugak terjah kedai kedai seperti living cabin (saya rasa kedai ni murah), dan tak dilupakan juga kedai rm 2 atau rm 5, hahaha
kedai daiso saya tak pernah pegi, so takleh komen.

so ladies, selamat menerjah kedai kedai yang saya sebutkan dan membawa pulang hasil tangkapan yang menarik

5 comments:

Wan Afzan said...

Latest fav kt typo. Tp xbeli pun . Hihi

eddany said...

typo...tak sabar nak ke sana lagi...

Ruwayda sidi ahmad said...

sis..typo tu kat mn?nak terjah sama..hehe

lady syaliz said...

ade je kat pavilion, boleh google utk tau tempat lain kot

photobooth souvenir wedding said...

congrats kaka.. nice moment.. happy wedding