Wednesday, October 10, 2012

Lagi contoh suai dan padan

Anda boleh baca di entry ini macam mana saya recycle tudung dan veil tapi pelbagaikan baju dan accessory kepala.

Pengantin ni pula recycle baju tapi tuka accessory kepala dan gaya rambut

Masih nampak berbeza kan????

harap dapat bagi idea pada b2b di luar sana supaya dapat berjimat. gambar, cdt to rico rinaldi

Baju hasil tangan rico rinaldi, antara hasil kerja beliau yang saya suka. simple dan sweet.
pengantinnya pun sweet juga.


Perhatikan gaya rambut yang simple dengan bunga hidup sebagai penyeri rambut.
pengantin lelaki pula memakai suit 

 Sekarang  gaya yang lebih formal and elegant.
Rambut di sanggul kemas dan tiara ala ratu greece (pandai pandai je aku menamakan tiara ni ala ratu greece, haha sila jgn percaya apa yang saya cakap ni)

Pengantin lelaki pula sudah transform jadi pahlawan melayu (idea bijak, suit boleh dipakai pada majlis rasmi yang lain, baju songket melayu putih ni pulak senang nak sewa. Lagipun baju lelaki kan murah sket, yang pompuan pompuan macam i ni yang mengada ngada nak baju designer, jadi apa kata recycle saja baju designer anda, hihi dpt jimat)

veil labuh, dah berjaya beri impak yang berbeza pada keseluruhan penampilan pengantin berbanding dengan gaya yang pertama.

Harap entry ni dpt bagi idea pada pengantin di luar sana untuk berjimat. =) mungkin dapat membantu sapa sapa yang ada sampai 5 kali majlis tu, tak payah sampai 5 persalinan, 3 dah cukup, lepas carik idea untuk suai padan agar anda masih boleh nampak berbeza.
Tapi kalau anda mampu ada , takde masalah nak tempah sampai sepuluh baju =)
Senang kata, ukur baju di badan sendiri


3 comments:

shizansyafik said...

cantik..

Anis_Apis said...

Seriously memang idea terbaik...and nmpk lain gila both outfit padahal sama...nice one.

Sumayyah Nadhirah said...

kreatif..ade jugak fikir