Monday, April 23, 2012

saya jeles dengan cincin tunang saya.

yerp. HE got the perfect ring!!!

mula mula dah rasa down sebab amatla susah nak berjumpa dengan cincin yang ok untuk lelaki.
Pernah jalan jalan pergi mid valley, masuk kedai tomei and DnP. Bile try cincin platinum, rasa tak kena la pulak dekat tgn CM. Dan harganya pun... Ya Allah, paling murah pun 3 ribu.... bajet mak seribu je..... memang sah sah la tak mampu.... Lagi Lagi bila tengok design tak berkenan di hati.

Then kami pergi ke Semua hse... dengan tidak meletakkan harapan yang tinggi. Pernah usha usha satu kedai yang kalau masuk masuk je kat sebelah kiri.... Cincin die bersalut platinum... dalam range 3 5 ratus dah boleh dpt dah.... Tapi mule mule saya carik emas sri pinang dulu. sebab nak tgk cincin palladium......

Cincin dan Kasut, pada saya perlu diletakkan pada diri pemakai... baru kita boleh nampak die masuk ke tak..
And there it was.... His Ring perfectly waiting for the owner....
memang satu je design yang tinggal. harga di bawah bajet... CM nak cincin yang lebar die tebal... Dan die taknak cincin satu batu yang biasa utk lelaki. Cincin CM ade 3 batu saphire blue yang ceconet, n design menyerong. nampak modern! Tapi memang perfect kat tgn die. dalam masa 15 minit dah settle dah.

Saya amat jeles! ade perasaan macam nak beli cincin sapphire blue pula, barula sepasang. ala ala kate middleton gitu. Tapi saya dah beli cincin emas batu zirkon. takkanla nak beli cincin lain pule.

Pesanan, jgn give up cari cincin ok. Perasaan dapat cincin yang masuk dgn kita amat best. Kalau tak mampu diamond, carik je zirkon, ikut bajet masing masing la.... Cincin kahwen saya lagi murah dari cincin tunang ok. dan harganye 3 figures saja. Masa carik cincin, memang randomly masuk saja mana mana kedai emas dan tgk tgk.... kalau ada rezeki memang terjumpa.




saya amat suke design cincin macam ni. tapi lelaki tak boleh pakai gold kan?


5 comments:

pelangi chenta said...

hye
kunjungan baru dari sy

utk tunang nie sy xbagi cincin dekat dia.tapi utk akad nikah nanti mmg cadang nak bagi cincin dekat dia.smbil2 cari cincin tunang blh survey utk cincin lelaki juga

shizansyafik said...

hi, first time kt sini.. bestkan g cari cincin kawin.. jenuh nak cari tapi once dah dapat,senyum memanjang...

lady syaliz said...

hye pelangi cinta n shizansyafik.

nak carik cincin memang penat.... tapi kalau dapat yang ok... terus rasa senang hati . =)

Amalina Ali said...

hai salam kunjungan. :)

nana pun tengah pening carik cincin utk tunang nana. dia sangat lah cerewet pasal cincin ni. tak nak ada batu lah. nak yg tebal sket la. nak carik yg color hitam la. mcm2. haih!

hidayah said...

yup..mmg puas bila dah jumpa cincin sidia...platinum...serius...design batu dlm cincin...cantik sngt