Tuesday, September 11, 2012

fenomena peplum - review baju reception by rico rinaldi


peplum is so in yo!.
semua fashion designer  kat malaysia ni pun nak buat peplum innai, mimpi kita, rico, rizalman.
Tak tau la sapa yang mulakan dulu.
Mungkin peplum femes sebab cutting die ala ala kebaya pendek kot.
jadi bolehla masukkan eleman tempatan di situ
Saya memang penggemar peplum dari dulu, memang dari awal saya nak baju ala peplum campur ala kebaya pendek.

Masa saya bawak idea nak baju gelombang, masa tu peplum tak in lagi macam sekarang
Sampai ade designer yang kurang bersetuju dengan idea saya. Dia tak suke gelombang gelombang tu.

Rico pulak tukar gelombang tu dengan pleat, sebab errrrr my hip kan lebar,.... jadi nak bagi ilusi kurus atau kuncup, pleat lebih sesuai untuk saya.

Ha.... dulu taknak sangat ikut trend kan... sekali masa saya kawen kebetulan peplum n hijau tgh in..... Tak dapat la saya nak nampak macam lain dari yang lain.... sigh...

Baru je tadi call Rico and borak borak.
Saya bilang pada rico, dulu, taknak sgt ikut trend kan, sekali masa majlis saya, kebetulan peplum tgh in.... u can see it everywhere!!! dari rizalman hinggalah ke tukang jait mak senah pon ade jait baju peplum yo!!!Hihi, anak cucu tgk, sure dieorg tau its so 2012.

Saya pernah terbaca, rizalman ada ckp, buat baju jgn ikut  trend sgt, buat baju kawen yang timeless..
Saya harap elemen songket hijau itu akan meng timelesskan baju saya. Lagupun ini kan ala kebaya pendek, kira timeless la tu kan (ayat sedapkan hati)

ok, mari layan gambar, semua gambar by udey ismail dan kekanda beliau ubai ismail

suke corak lace  yang rico buat kat leher tu. Beadings saya simple saja. tidak terlampau sarat.

 Songket hijau bunga tabur, Rico did a brilliant job. Saya dapat rasakan baju ni gabungan classic with a twist of modern taste- songket bagi elemen classic, lace hitam- lari sikit dari kebiasaan.

the great sue cantik yang begitu detail kemaskan tudung saya. love u kak sue. =)



Suka detailing butang berderet kat belakang. =)
Veil net hitam with gold lace border... mula mula takut jugak kalau combination veil, tudung and baju tak masuk. alhamdulillah ok. Thanks to my mum for being such a good advisor, rico and kak qiss bidasari yang byk bagi idea.




CM: OK, i got it, u berjaya dapat dress impian (CM lega saya suka baju saya, die malas nak dgr saya nagging kalau saya tak suke baju saya, nanti die pening. hahahah)

 raja sehari

mase ambil shot nie, takut sgt kalau ade ular sawa !!! 


Gaya cekak pinggang. =). (dalam otak tgh ade lagu saloma dan p ramlee- jiwa rasa gelora...)



Sekarang baju saya cantik je tergantung, hurm, saya rasa baju saya ok je kalau nak buat gi dinner, sebab kalau deperhatikan baju saya tak sarat pon.Kain pun tak meleret, Saya pilih utk simple saja, kain songket lipat depan. Kalau nak dibandingkan dengan baju nikah, baju sanding saya lebih sederhana, kan rico!!

20 comments:

shizansyafik said...

cantik.. =)

pelangi chenta said...

mmg cantik lah dress begini

Anonymous said...

seyesly cantek both baju n make up!

Renee Meow said...

huwaaa sumer chantek....! baju gorgeous giler...makeup xyah ckp la kalau sue chantek makeup, sumer confirm akan jadi cantek gilerrrr.... sumer perfect..! :D

Anis_Apis said...

love everything about ur wedding...love love it

lady syaliz said...

thanks...untuk majlis kawen,you can never go wrong with songket! org melayu kalau kawen dari zaman dulu mmg songket kan... timeless gitu

orked violet said...

OMG.cantek sangat..i love every bit about ur wed. even ur engagement pn close to perfect for me.

u look so gorgeous, make up nampak natural, sume best La! hehehe

I da foLLow ur bLog, free, visit/foLLow La my humble blog
sya-orked.blogspot.com

lady syaliz said...

thanks orked for reading my humble blog jugak =) nanti ade masa i visit your blog ye.=)

Cik Nina said...

wahhhh cantik nye ;)

MiYOKO SuKi said...

cntiknye....tk nk wat sewa ke...hehehe

lady syaliz said...

setakat ni takdelg yang sewa, boleh email kat ladysyaliz@gmail.com kalau berminat

pka said...

cantik!! tudung u tu pakai tudung mcm mne tu eyh? shawl ke? shawl 1 piece dgn awning skali?

lady syaliz said...

thank you, tudung ni cutom made dariqis bidasari, ade i buat entry pasal tudung ni, ade link sekali. kalau u nak tau tudung ni macam mana, imagine tudung bawal kita dah buat gei tiga, tapi bahagian muka dah jait awning siap siap... so letak kat muka and kita lipta tepi and pin ikut size muka n buat selepang... simple je tudung ni, tapi nampak cantik sebab material chiffon.

Azie said...

cantik sgt!!! leh sewa ke? =P

lady syaliz said...

setakat ni takda sape yang sewa lagi, tapi kalau interested boleh email ke ladydyaliz@gmail.com

Anonymous said...

brape harge kalau sewakn?

lady syaliz said...

kindly drop your email address, nanti i reply, tapi i am v busy this week, will take quite sometime to reply it

syue said...

hye..sy berminat nak sewa baju ni..tggi kite pun lebih kurang..=) saya dah email..just in case u tak dpt email tu ke pe, this is my email address shoe.heart.ah@gmail.com i tggu reply keh..berharap sgt..thx..

Juliet Kaka said...

sy berminat nak sewa lah...boleh pm email: juliet_kaka@yahoo.com.my

Ummu Naurah said...

haii.baju cantik sangat.kalau sewa boleh ke?hehe. nanti email dekat u.naurah@gmail.com tauuu.thank youu:)